Hur rengör man poolen efter säsongens slut?

Metoder för rengöring av poolen

Olika rengöringstekniker kan användas för att ta bort smutsen som oundvikligen täcker botten av poolen och dess väggar. Du måste gå in i själva poolen med halkfria skor som gör att du kan rengöra poolen utan problem och utan risk för skada. Det första alternativet som kan användas om poolen inte är alltför smutsig och det inte finns några lager av inkrusterat material är att spola poolen med en vanlig trädgårdspump. Efter denna åtgärd kan rengöringen slutföras med icke-slipande svampar. Det är absolut nödvändigt att endast använda den senare typen av verktyg, om du av misstag använder slipsvampar kommer du att förstöra tanken. Om smutsskiktet i poolen är väldigt djupt förankrat och svårt att få bort med metoden ovan måste du använda mer avancerade verktyg. MAXPOOL erbjuder professionell poolservice Stockholm. Vid större föroreningar använder man tryckstråle från en högtryckstvätt.  Det skapade trycket kan ta bort även det mest intorkade smutsskiktet.  I vissa fall går det även att använda en dammsugare som är lämplig för poolen och försedd med borstar som kan användas för rengöring och som inte skadar poolens väggar. Innan poolen fylls med vatten, glöm inte att rengöra eller byta ut vattenfiltren. God praxis är att byta ut dem minst vartannat år för att alltid hålla vattnet rent. POOLSERVICE

Hur tömmer man sin pool?

När du har rensat vattnet måste du tömma poolen. Om du har ett avloppssystem med slussar behöver du bara ta upp jalusierna och låta vattnet rinna ut medan du kontrollerar att filtersilarna vid avloppen inte är igensatta. Om det å andra sidan är en mer hantverksmässigt tillverkad pool som saknar tömningssystem, måste du använda en dränkbar gråvattenpump som kan fungera även om det finns lätta mjuka sediment. Det är klart att om du tömmer en pool i en närliggande trädgård eller i en bäck får du inte använda kemikalier och måste avstå från desinfektion och klorering ett tag. Alternativt ska du tömma vattnet till avloppssystemet och anmäla den onormala belastningen till kommunkontoret som ansvarar för huvudvattenledningen.

Hur rengör man en tömd pool?

Efter att ha tagit bort materialet och tömt poolen räcker det med att ta bort patinan som täcker botten och väggarna. Gå in i poolen med skor med mjuk, halkfri gummisula.  Vid det här laget har du två alternativ. Om poolen inte är för smutsig kan du skölja den med vanligt trädgårdsvatten och sedan ta bort patinan med icke-slipande svampar. Med om folien är särskilt tjock är den bästa lösningen att använda tryckstråle från en högtryckstvätt. Du kan också använda en pooldammsugare, men välj alltid rätt borstar. Om det har gått två år sedan du senast bytte dina filter, finns det inget bättre tillfälle att byta ut dem innan du fyller på poolen igen. Men det kan också hända att svampen, dammsugaren och högtryckstvätten inte klarar av att ta bort den mest envisa smutsen. Om så är fallet byter du bara till rengöringsmedel. För envis smuts som du inte kan ta bort av någon okänd anledning måste du använda kemiska rengöringsmedel, men kom ihåg att köpa de som är lämpliga för poolen. Om du använder olämpliga verktyg, t.ex. stålsvampar eller industriprodukter, kommer du att skada poolen oåterkalleligt och får kontakta ett specialiserat företag. Rengöringsmedel för poolrengöring tar å andra sidan hänsyn till denna egenskap och skadar inte skyddsfilmen. När du använder dem ska du gnugga de drabbade områdena genom att blötlägga svampen och skrubba tills smutsen har tagits bort. Vi erbjuder följande i Stockholm:  poolservice Stockholm, pooltak Stockholm, pool liner Stockholm, poolbyggnation Stockholm, platssvetsad liner Stockholm, bygga pool Stockholm.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn